Mònica Palacín

Diputada d'ERC al Parlament de Catalunya 

“Gràcies a les dones i homes que heu fet possible que l'1 d'octubre del 2017 i els següents dies, també al Maresme, siguin dies que duraran anys."

Roger Español

Afectat per les càrregues 1-O a Barcelona

"Un dibuix realista des del punt de vista d'un poble decidit a portar els seus drets i llibertats (de vot i d'expressió) fins al final. Un document intens, que remourà a tothom que el vegi sentiments, desitjos, i sobretot ajudarà a fer memòria per no oblidar. Ni oblit ni perdó!".

Cinto Busquet

Mossèn de Calella

"Magnífic quadre general del que vàrem viure al país l'1 d'octubre des de la finestra calellenca".

Jaume Planas

Coordinador Òmnium Montnegre

"Molt bona feina d'un gran equip. M'ha agradat molt el guió. Un molt bon record per un dia que farà història".

Diego Sánchez

President PP Maresme

"Gran documental i molt professional. Tractar un tema complex i delicat sempre és difícil. Donar veu a totes les sensibilitats és un encert. Em va agradar molt. Em vaig sentir identificat".

Carles Mora

Alcalde d'Arenys de Munt l'any 2009, durant la primera consulta

“Ernest Vila i el seu equip han realitzat un documental molt reeixit sobre els fets escaiguts l'1-O a Calella i les poblacions del voltant. 
Trepidant, dinàmic, vital, emotiu, aquest reportatge recull fets colpidors i opinions de persones que varen patir en llurs pròpies carns la repressió de l'Estat. Una agressió  que romandrà per sempre més en la memòria de tres generacions. 
Amb aquest treball Vila i el seu equip, compromesos amb els valors humans i eficaços en la concreció tècnica del documental, ens ofereixen una obra encertada i necessària. Se'ls ha d'agrair i donar suport incondicional. Felicitats i un agraïment molt sincer i entusiasta.”

Montserrat Candini

Alcaldessa de Calella des de l'any 2011

"Gràcies Ernest per fer de cronista de la nostra pròpia història.

Com deia el poeta 'D'un Temps, d'un País' i... d'una Ciutat que tu tan bé has reflectit en aquest documental."

Joan Rabasseda

Alcalde d'Arenys de Munt des de l'any 2013

"Explicar el referèndum de l'1-O amb focus local i visió global és el que fa Documental Octubre. La destresa d'Ernest Vila i el seu equip en la construcció del relat converteix el documental en una peça necessària per entendre què va passar l'1 d'octubre de 2017 a molts pobles de Catalunya. Ben segur que els recursos per la producció deuen haver estat limitats i, malgrat tot, el resultat és impecable amb aquesta mirada a l'1-O des de la proximitat.

La força de la gent... quina sort en tenim! Veient el documental he recordat la Riera d'Arenys de Munt plena de gent, les urnes plenes de vots, i les emocions d'aquella jornada històrica que encara és massa propera per calibrar-ne l'impacte en la història de Catalunya. Els aplaudiments a Documental Octubre són més que merescuts!"

Agustí Alcoberro

Vicepresident de l'ANC (octubre del 2017 - març del 2018)

“Una microhistòria potent i singular, la de Calella i l'Alt Maresme, dins una macrohistòria compartida: la de tot un poble l'1 d'octubre de 2017."

Emili Argilaga

President Òmnium Baix Camp

"Element documental d'aquesta lluita compartida que va ser l'1 d'octubre".

Jan Catà

Portaveu CUP Calella

"Un document gràfic que esdevindrà testimoni històric, una obra exhaustiva, honesta i dignificadora".

octubre logo 4.png